Samla mat inför vintern

Igelkottsbarnen Hamlet och Hedvig tycker att allt som musbarnen Musse och Molly berättar om vintern verkar så spännande. Själva brukar de sova över vintern och därför har de t.ex. aldrig firat jul. Att plocka och samla mat inför vinter såsom ekorrarna gör låter också väldigt roligt och barnen tar med sig en korg och en spann och beger sig ut på jakt efter ätbara saker i naturen.

10a

De vet att man varken får plocka eller röra de där vackra röda svamparna så istället går de vidare. De kommer till en stor ek, mössen klättar upp i eken för att plocka ekollon men igelkottarna stannar på marken eftersom de inte kan klättra.

10b

Mössen plockar ekollon som de slänger ner på marken. Igelkottarna plockar upp dem och lägger ner dem i korgen och spannen. Det går snabbt att fylla dem.

10c

Plötsligt upptäcker musbarnen en liten apa i trädet. De blir väldigt förvånade för det brukar inte finnas några apor i deras skog, han måste ha rymt från någon djurpark. Han verkar väldigt liten och väldigt hungrig så de tar honom med hem till huset.

10d

Den lilla apan dyker nästan direkt ner i den stora fruktkorgen i köket. Musbebisarna fnittrar förtjust, vilken busig liten kompis!

10j

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s