Det ryker in

a

Bland det första Pappa Nallebjörn gjorde när han kommit fram till huset var att låna verktygslådan och snickra ihop en öppen spis. En gammal skorsten fanns det redan. Ganska nöjd med sig själv skulle han sedan provelda i spisen men oj vad det rök in! Alla kom rusandes och undrade vad som stod på.

b

”Något måste sitta fast i skorstenen” sa Pappa Igelkott. Mamma Ekorre var den som var snabbast på att klättra så hon skyndade sig upp på taket. Hon blev väldigt förvånad när hon såg att två ugglor byggt sig ett bo uppe i skorstenen och hon ropade ner till de andra och förklarade vad hon hittat.

c

Familjen Mus förstod genast att det inte var vilken uggla som helst utan deras gamle vän Ugglan Helge. Mycket riktigt så var det Ugglan Helge som flyttat in med sin fru.

d

Ganska förnärmad förklarade han att han alltid bott i ett träd ovanför Familjen Mus hus och när de nu flyttat så hade han flyttat efter. ”Självklart får du bo hos oss Helge” svarade Mamma Mus ”men du kan inte ha ditt bo just i skorstenen”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s